La mio prosa atada en versos

Mánfer de la Llera

84-95640-26-0

  • Edición: Primera
  • Páxines: 96
  • Formatu: 14 x 21 cm
  • Idioma: en llingua asturiana
  •  

    6,99 € Impuestos incluíos

    Publicaciones Ámbitu

    Un nuevu pasu alantre na estensa y reconocida trayectoria lliteraria de Mánfer de la Llera que tamién inclúi narrativa, articulismu, etc.

    Más detalles

Mánfer de la Llera ye ún de los pocos poetes asturianos de posguerra qu’asumió, ensin traumes y con toa naturalidá, el procesu de normalización llingüística. El resultáu ye una obra que tresciende’l costumismu avezáu na so xeneración pa, ensin renunciar a una vena tradiciones de raigañu popular, tocar temes sociales. La mio prosa atada en versu ye’l so últimu llibru, un nuevu pasu alantre nuna estensa y reconocida trayectoria lliteraria que tamién inclúi narrativa, articulismu, etc.

Manuel d'Andrés Fernández "Mánfer de la Llera" ye nacíu en Les Cuestes (Llangréu, 1018). Procedente de la literatura popular, formóse alrededor del duru trabayu de la mina. Y ésti ún de los sos temes preferíos, xunto cola protesta social, la denuncia de les miseries de la condición humana o la esperanza idealista d'una humanidá más xusta. La mio prosa atada en versos ye el so últimu llibru, después de Cuentos en verso asturiano (1953), Cielo bajo tierra (1982), Garrapiellu lliterariu asturianu (1983), Cabalgando sol tiempu (1990), Vocabulariu asturianu de la mina (1997, xunto con Ramón d'Andrés, y el llibru de memories Coses vivíes (1998).

Productos asemeyaos

Product successfully added to the product comparison!